Zaštita podataka

Jedno nam je jasno: Vaši podaci su Vaši! Ozbiljno shvaćamo zaštitu podataka i činimo više nego što je zakonski propisano da bi Vaši podaci bili povjerljivi. Zaštita Vaših ličnih podataka nam je veoma važna. Stoga Vaše podatke obrađujemo isključivo na temelju zakonskih odredbi, posebno na temelju Europske Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR). Ovom izjavom o zaštiti podataka obavještavamo Vas kako prikupljamo, obrađujemo i koristimo Vaše lične podatke.

Vlasnik ove web-stranice je RECA d.o.o.Sarajevo sa sjedištem u Bosni i Hercegovini. Pojmovi kao „mi“,
„nama“, „naš“, itd. u ovoj Izjavi o zaštiti podataka odnose se na RECA d.o.o. Pojmovi kao „Vi“,
„Vama“, „Vaš“, itd. odnose se na Vas kao korisnika web-stranice, neovisno o tome, da li ste se ili niste
registrirali na našoj web-stranici. Molimo Vas da pažljivo pročitate Izjavu o zaštiti podataka i da ne
koristite web-stranicu ako se ne slažete se nekim od ovdje navedenih postupaka. Molimo te da isto
tako ne koristiš našu web-stranicu ako si mlađi od 14 godina. Ako ćemo doznati da neko još nema 14
godina, nećemo od te osobe prikupiti nikakve osobne podatke prije nego što ne dobijemo pristanak
njezinog zakonskog zastupnika u nekom provjerljivom obliku. Takav zakonski zastupnik može nakon
upita dobiti uvid u djetetove spremljene podatke i/ili zahtijevati brisanje tih podataka.

Šta su lični podaci i koje podatke mi koristimo?

Lični podaci su Vama kao osobi pridruženi podaci. Tu spadaju npr. podaci kao što su ime i prezime,
adresa, e-mail adresa, telefonski i/ili mobilni broj, broj kupca, državljanstvo, datum rođenja kao i
ostali slični podaci koje nam dajete kod registracije ili kod uređivanja Vašeg korisničkog računa, ali i
podaci za legitimaciju (npr. podaci na Vašim ispravama), informacije o Vašoj finansijskoj situaciji (npr.
podaci o bonitetu).

Osim toga, prilikom posjeta naše web-stranice iz tehničkih se razloga spremaju i drugi podaci kao što
je npr. IP-adresa koju Vaš pružatelj internetskih usluga dodjeluje Vašem pristupnom uređaju prilikom
spajanja na Internet ili informacije o web-stranici preko koje ste pristupili našoj ponudi ili informacije
o Vašem web-pregledniku (tehničke informacije). Ove tehničke informacije mogu u pojedinačnom
slučaju predstavljati osobne podatke. U pravilu, tehničke informacije koristimo samo onda ako je to
zbog tehničkih razloga potrebno za poslovanje i za zaštitu naše web-stranice od napada i zloupotrebe,
kao i u pseudonimiziranom i anonimnom obliku za potrebe statistike.

 

Šta su lični podaci i koje podatke mi koristimo?

Podatke koje obrađujemo i koristimo obuhvaćaju s jedne strane od nas aktivno prikupljene
informacije, a s druge strane i informacije koje ste nam dobrovoljno dali na raspolaganje u različitim
situacijama (npr. ako s naše web-stranice skidate programe, ako se prijavljujete na nagradnu igru,
šaljete e-mail korisničkoj službi, popunjavate online kontaktni obrazac, itd.) ili koje legitimno
dobijemo iz javno pristupnih izvora (sudski ili obrtni registar, Vaša web-stranica, privredna komora,
itd.) ili koje dobivamo od drugih ovlaštenih poduzeća (npr. od kreditne agencije, izdavača imenika,
potrošačkih udruženja).

Posjeta domeni reca.ba

1. Logfiles

Prilikom posjete domeni reca.ba iz tehničkih se razloga u protokolarnu datotetku, tzv. log datoteku, spremaju sljedeći podaci:

  • IP-adresa Vašeg pristupnog uređaja
  • web-stranica od koje ste nas posjetili
  • koje ste sve naše web-stranice posjetili
  • datum i trajanje posjete
  • vrsta i postavke preglednika
  • operativni sistem
  • lokacija

Svakim pristupom web-stranicama od RECA d.o.o. prenose se i spremaju podaci o korištenju putem odgovarajućeg web-preglednika u protokolarnu datoteku, tzv. serversku log datoteku. Tako spremljeni podatkovni zapisi sadrže sljedeće podatke: datum i vrijeme posjete, naziv posjećene stranice, IP-adresu, URL web-stranice s koje ste proslijeđeni na web-stranicu RECA d.o.o., prenesena količina podataka, informacije o vrsti i verziji korištenog web-preglednika.

Pod pretpostavkom moguće zakonski regulirane obveze čuvanja, IP-adrese korisnika brišu se ili anonimiziraju nakon završetka sesije. Kod anonimiziranja, dolazi do promjene IP-adrese koja se nakon toga ne može povezati s određenom fizičkom osobom odnosno taj postupak povezivanja iziskuje prekomjerno korištenje vremena, troškova i radne snage.

Podatkovni zapisi u log datotekama vrednuju se u anonimiziranom obliku kako bi se naša ponuda i web-shop još više poboljšali i prilagodili korisniku, kako bi se što prije otkrile i uklonile pogreške te za kontrolu kapaciteta poslužitelja. Na taj se način npr. može dobiti slika u koje je vrijeme posebno omiljeno korištenje našeg web-shopa kako bi se u dotičnom vremenu osigurao potreban prostor za određenu količinu podataka,a Vama na taj način omogućilo nesmetano odvijanje kupovine. Osim toga, analizom protokolarne datoteke možemo brže prepoznati i otkriti moguće pogreške u RECA d.o.o. web-shopu.

Pogledajte i našu vlastitu Cookies-politiku

 

 

2. Google Analytics

Kako bi kontinuirano poboljšali i optimirali našu ponudu, koristimo tzv. Tracking tehnologije. Za ovo koristimo Google Analytics, uslugu web analize od Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountainview, California, 94043 USA („Google“). Google Analytics upotrebljava kolačiće, tekstualne datoteke koje se spremaju na Vaše računalo i koje nam pomažu kod analize web-stranice tijekom njezinog korištenja od strane naših posjetitelja. Pomoću kolačića prikupljene informacije o korištenju web-stranice prenose se u Google koji ih pohranjuje na svoje servere u SAD-u. Prije prijenosa te se informacije anonimiziraju tako da se odstranjuje zadnji bajt Vaše IP-adrese. Google u naše ime obrađuje ove informacije u svrhu analize Vašeg korištenja naše web-stranice, za izradu izvještaja o aktivnosti web-stranice i za pružanje drugih usluga povezanih s aktivnošću web-stranice i korištenjem Interneta. Google ne povezuje Vašu IP-adresu s ostalim svojim podacima. Ako ne želite koristiti jednu ili više Google funkcija, možete ih deaktivirati u određenim postavkama koje možete pronaći pod www.google.com/settings/ads. Nadalje, pomoću Network Advertising Iniative (NAI) stranice za potrošače na www.networkadvertising.org/choices možete provjeriti koja web-stranica upotrebljava kolačiće u Vašem web-pregledniku te ih po potrebi i deaktivirati. Imajte na umu da u tom slučaju možda nećete biti u mogućnosti koristiti sve funkcije navedene web-stranice. Osim toga, možete Google-u uskratiti prikupljanje podataka koji se pohranjuju u kolačiće i odnose na Vaše korištenje web-stranice (uključujući i Vašu IP-adresu) kao i spriječiti obradu tih podataka od strane Google-a tako da kliknete na poveznicu tools.google.com/dlpage/gaoptut i spremite i skinete raspoložive dodatke za web-preglednik ili da kliknete na Opt-Out-poveznicu koja koristi Opt-Out-kolačić koji sprečava prikupljanje Vaših podataka prilikom budućih posjeta takve web-stranice. Više detalja o upotrebi kolačića putem Google-a kao i Google Izjavu o zaštiti podataka možete pronaći na www.google.com/privacy/ads. S Google-om smo sklopili ugovor o obradi podataka te pri tome primjenjujemo stroge zahtjeve tijela za zaštitu podataka tijekom korištenja usluge Google Analytics.

 

3. Google AdWords

Ova web-stranica koristi Google AdWords, online program za Google oglašavanje. Google AdWords upotrebljava kolačiće za analizu korištenja web-stranice. Kada preko Google oglasa dospijevate na našu web-stranicu, dolazi do kreiranja kolačića. Kolačići ove vrste gube svoju pravovaljanost nakon 30 dana i ne služe za personaliziranu identifikaciju. Vaš posjet nekoj našoj web-stranici u razdoblju kada kolačić još nije istekao, omogućuje nama i Google-u da prepoznamo da ste kliknuli na oglas i da ste proslijeđeni na našu web-stranicu. Svaki Google AdWords-oglašivač dobiva drugi kolačić. Ovi kolačići se ne mogu pratiti putem web-stranica Adwords-oglašivača. Informacije prikupljene pomoću konverzacijskih kolačića služe za izradu statistika za AdWords-oglašivače koji su se odlučili za konverzacijsko praćenje. AdWords-oglašivači dobivaju informaciju o ukupnom broju korisnika koji su kliknuli na njihov oglas i koji su preusmjereni na web-stranicu s oznakom za konverzacijsko praćenje. Međutim, oni ne dobivaju informacije koje im omogućuju osobnu identifikaciju korisnika. Korisnici koji ne žele sudjelovati u praćenju svojih aktivnosti mogu deaktivirati ovaj kolačić za Google konverzacijsko praćenje unutar postavki svojeg web-preglednika. Takvi korisnici ne ulaze u statistike za konverzacijsko praćenje.

 

4. Google Remarketing

Ova web-stranica koristi Google Remarketing funkciju koja upotrebljava kolačiće za analizu korištenja web-stranice i omogućuje podjelu korisnika u različite segmente. Pomoću ovih kolačića mogu se na drugim web-stranicama u okviru Google oglašivačke mreže prikazivati reklamni oglasi od Vašeg interesa. Ti se oglasi temelje na Vašim prethodnim posjetima i akcijama na našoj web-stranici i odnose se na sadržaje koje ste pregledavali. Spremanje kolačića možete deaktivirati podešavanjem postavki Vašeg web-preglednika.

 

 

5. Facebook i Google+ Social Plugins

Na našim web-stranicama upotrebljavamo tzv. Facebook, Twitter i Google+ dodatke za dijeljenje sadržaja na društvenim mrežama. Kada kliknete na gumb „Podijeli“ čime u biti dajete svoju suglasnost za prijenos podataka, Vaš web-preglednik otvara direktnu vezu sa Google, Facebook ili Twitter serverom. Vašim klikom ti pružatelji usluga dobivaju informaciju da je Vaš web-preglednik otvorio našu određenu web-stranicu i to neovisno o tome ako nemate profil ili ako trenutno niste prijavljeni kod određenog pružatelja usluga. Ako dijelite ili lajkate sadržaj to će prema Vašim postavkama privatnosti biti vidljivo drugim osobama na toj društvenoj mreži. Osim toga, ti pružatelji usluga zadržavaju pravo da prikupljene statističke podatke o aktivnostima korisnika prosljeđuju trećim osobama, tj. drugim korisnicima i partnerima, oglašivačima i povezanim web-stranicama. Nemamo nikakav utjecaj na količinu podataka koju ti pružatelji usluga prikupljaju kod dijeljenja ili lajkanja sadržaja te Vas stoga molimo da dotične informacije o prikupljanju, proslijeđivanju i korištenju Vaših podataka saznate iz Izjava o zaštiti podataka ovih poslužitelja. Google: www.google.com/intl/hr/policies/privacy Facebook: hr-hr.facebook.com/policy.php Twitter: twitter.com/de/privacy Instagram: instagram.com

 

 

6. Video poveznice

Na našim web-stranicama možete pronaći i video poveznice koje su povezane s vanjskim pružateljima streaming usluga kao što je YouTube.

Gdje je to moguće, povezujemo takve videozapise u tzv. „prošireni modul zaštite podataka“.

Imajte na umu, da se najkasnije kod prikazivanja videozapisa prenose podaci vanjskom davatelju usluga

 

7. Cookies

Naša web-stranica i web-shop upotrebljavaju tzv. kolačiće. Kolačići su tekstualne datoteke koji nam omogućuju da što udobnijim učinimo Vaš posjet našim web-stranicama. To uključuje npr. standardne postavke za prikaz naše web-stranice ili funkcije košarice, Single-Sign-Ons mogućnosti, kako bi se
samo jednom prijavili te koristili funkcije košarice na svim našim web-stranicama. Ovi kolačići privremeno se spremaju na Vaše računalo te se prenose na naš server ako posjećujete naše webstranice. Mi upotrebljavamo pretežno „sesijske kolačiće“ koji se brišu prilikom zatvaranja webpreglednika ili nakon nekoliko dana. Osim toga, upotrebljavamo i kolačiće koji ostaju spremljeni na Vašem disku i do tri godine. U kolačićima od RECA d.o.o. ne spremaju se nikakvi osobni podaci koji bi se mogli pročitati od strane trećih osoba. Kod aktivacije kolačića svakom se kolačiću dodjeluje
jedinstveni broj koji se može identificirati samo od strane RECA d.o.o. servisa.

Kupujete li putem web-shopa, Vaša će se IP-adresa pohraniti tijekom Vaše narudžbe. Ovo je zbog Vaše sigurnosti kako bi otkrili mogući pokušaj lažne narudžbe u Vaše ime. Kao dio kupovnog procesa šaljemo Vam e-mail potvrde na Vašu navedenu e-mail adresu. Ovaj e-mail informira Vas o statusu
narudžbe i dio je zakonske obveze kod online prodajnih aktivnosti.

Možete pregledavati i brisati kolačiće spremljenje na Vašem računalu i općenito kontrolirati upotrebu kolačića putem postavki Vašeg web-preglednika. Više informacija o tome možete dobiti kod proizvođača ili u funkcijama pomoći Vašeg web-preglednika. Imajte na umu da je funkcioniranje naših web-stranica ograničeno ili nedostupno ako niste suglasni s kolačićima.

 

7.1. Sistemno kritični kolačići

Naš CMS sistem i naš web-shop sistem trebaju kolačiće za pravilno i sigurno funkcioniranje. Oni pohranjuju na primjer Vašu košaricu i web-shop korisničko sučelje. Korištenjem naših web-stranica pristajete na upotrebu ove kategorije kolačića.

 

7.2. Kolačići trećih strana

Putem naših partnera za oglašavanje ili oglasne mreže koristimo oglašavanje na drugim webstranicama. Ti partneri za oglašavanje upotrebljavaju tzv. kolačiće trećih strana koji se pohranjuju prilikom posjete naših web-stranica i očitavaju od određenog partnera za oglašavanje. Ovi kolačići služe za mjerenje uspješnosti i za naplatu korištenih mjera za oglašavanje između nas i našeg
partnera za oglašavanje. Pri tome se ne pohranjuju osobni podaci nego se prikuplja samo broj otvaranja naših web-stranica putem uključenih mjera za oglašavanje od strane našeg partnera za oglašavanje. Kolačići treće strane su privremeno spremljeni kolačići koji su nakon Vašeg posljednjeg posjeta spremljeni još maksimalno 540 dana u Vašem web-pregledniku nakon čega automatski propadnu.

 

8. Retargeting

Želimo Vam prikazati samo reklamne oglase koji Vas zaista i zanimaju. Zbog toga na našim webstranicama upotrebljavamo tzv. Retargeting za reklamne oglase prilagođene Vašim interesima. Prilikom posjete našim web-stranicama naši Retargeting-partneri putem Vašeg web-preglednika pohranjuju privremene kolačiće na Vašem uređaju. Privremeno spremljeni kolačići omogućuju našim Retargeting-partnerima prepoznavanje posjetitelja našeg web-shopa pod pseudonimom kako bi im se prikazali reklamni oglasi za proizvode koji bi ih vjerojatno mogli i zanimati. Podaci prikupljeni od
naših Retargeting-partnera ne povezuju se s podacima koji omogućuju identifikaciju naših posjetitelja.

Ako ne želite primati Retargeting personalizirane reklamne oglase, možete otkazati njihovu upotrebu u našoj Izjavi o kolačićima. Druga mogućnost otkazivanja je moguća ako kliknete na prikazanu OptOut-poveznicu koja je sastavni dio svakog našeg Retargeting-reklamnog oglasa. Ta poveznica je u biti
jedno malo „i“ ili ime našeg pružatelja usluga sive boje na svakom reklamnom oglasu. Klikom na poveznicu bit ćete proslijeđeni na web-stranicu našeg partnera za oglašavanje na kojoj možete isključiti uslugu oglašavanja. Imajte na umu da se Retargeting-isključivanjem na Vaš uređaj putem
web-preglednika sprema tzv. Opt-Out-kolačić. Vaše je otkazivanje Retargeting opcije učinkovito samo kada upotrebljavate isti web-preglednik i ako prihvatite i ne brišete ovaj Opt-Out-kolačić. Ako želite nakon toga koristiti neki drugi web-preglednik, upotrijebite jednu od mogućnosti otkazivanja s tim
drugim web-preglednikom

 

 

Korisnički račun / registracija putem ESHOP-a / registracija putem prodajnog savjetnika / narudžba

Za zaključivanje i izvršavanje narudžbe uključujući eventualna kasnija jamstva i moguće sudske sporove, za našu servisnu službu, tehničku administraciju kao i u vlastite marketinške svrhe potrebni su nam ovisno o pojedinačnom slučaju kontaktni podaci kao naziv poduzeća ili obrta, adresa isporuke i adresa za dostavu računa, e-mail adresa, broj telefona i/ili mobitela, OIB, branša djelatnosti, ukupan broj zaposlenih kao i Vaša funkcija u poduzeću (tzv. osnovni podaci). Osim toga, Vaše podatke koristimo za održavanje naše baze kupaca.

Registracija putem web-shopa: Za svakog registriranog kupca uređujemo direktan pristup zaštićen lozinkom njegovom korisničkom računu. Obrazac sa registraciju sastoji se od obaveznih polja i polja koja su dobrovoljna za popunjavanje.

Registracija putem prodajnog savjetnika: Uređujemo korisnički račun za svakog kupca koji se preko našeg prodajnog savjetnika prijavljuje kao naš budući kupac.

Upotreba Vaših podataka u marketinške svrhe / za Newsletter

Imate mogućnost da se pretplatite na naš Newsletter. Za to nam je osim Vašeg imena i prezimena i Vaše e-mail adrese potrebna i Vaša izjava da ste suglasni s primanjem Newslettera.
Kako bi Vas ciljano opskrbili s informacijama, prikupljamo i obrađujemo i podatke koje ste nam dobrovoljno predali na raspolaganje npr. Vaš datum rođenja, itd. Vaše podatke koristimo i kako bi s Vama komunicirali o Vašim narudžbama, određenim proizvodima ili marketinškim akcijama (npr. događaji s kupcima) i kako bi Vam na Vašu navedenu e-mail adresu poslali preporuke o proizvodima i uslugama koje bi Vas mogle interesirati.
Korištenje Vaših osobnih podataka u reklamne svrhe možete u bilo kojem trenutku besplatno opozvati putem e-maila na reca@reca.ba. Isto tako, možemo Vam bez Vaše saglasnosti na e-mail adresu koju ste naveli tijekom kupovine slati
informacije o sličnim proizvodima i uslugama. Možete u bilo kojem trenutku opozvati primanje takvih e-mailova.

Svrha našeg Newslettera je da Vas informiramo o našem poduzeću, našem asortimanu i ostalim korisnim informacijama. S prijavom na Newsletter spremamo Vašu IP-adresu i datum prijave i šaljemo Vam link za potvrdu. Link za potvrdu služi kao dokaz u slučaju da neka treća osoba zlonamjerno koristi Vašu e-mail adresu ili ako se je bez Vašeg znanja prijavila za korištenje
Newslettera. Naše e-mail poruke mogu sadržavati web-oznaku koja nam javlja ako ste dobili poruku, ako ste je otvorili ili ako ste kliknuli na poveznicu u poruci. Ove nam informacije uz Vašu povijest kupnje pomažu pri tome da Vam pošaljemo za Vas što relevantnije informacije te kako bi smanjili broj e-mail poruka. Ako to ne želite, možete vrlo jednostavno otkazati dobivanje našeg Newslettera. Poveznica za odjavu sastani je dio svakog Newslettera.

Ne mogu se otkazati određene obavijesne poruke koje su potrebne za izvršenje narudžbe i/ili za funkcioniranje web-mjesta reca.ba, kao primjerice razne usluge (npr. potvrda registracije, informacije
o upravljanju klijentima) ili za plaćanje paketa (npr. potvrda narudžbe, podaci za narudžbu, plaćanje). Ove poruke dobivate na Vaše navedene kontaktne informacije.

U tu svrhu koristimo postojeće informacije, kao na primjer potvrde primanja i čitanja e-mail poruka, informacije o računaru i internetskoj vezi, operacijskom sistemu i platformi, Vašoj povijesti
naručivanja, Vašoj povijesti usluga, datumu i vremenu posjete početnoj web-stranici i proizvodima koje ste gledali kao i pojmovima za pretraživanje.

Ove informacije koristimo isključivo u pseudonimiziranom obliku. Naš je cilj da naše reklamne oglase što više prilagođavamo kako bi ih Vama učinili što interesantnijima. Analizom i vrednovanjem tih
informacija u mogućnosti smo poboljšati našu web-stranicu i našu online ponudu, a Vama na taj način proslijediti individualne reklamne oglase, odnosno oglas koji Vam preporučuje proizvode koji bi Vas stvarno mogli i interesirati.

Nagradne igre, istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mišljenja, online-reklamiranje

Ako se prijavljujete na neku od naših nagradnih igara, Vaše podatke koristimo u svrhu informiranja o mogućim dobicima. Detaljnije smjernice možete pronaći u našim uvjetima sudjelovanja vezano za svaku nagradnu igru.

Osim toga, Vaše podatke upotrebljavamo i za istraživanje tržišta i ispitivanja javnog mišljenja. Pri tome se podrazumijeva da te podatke koristimo isključivo u anonimiziranom obliku i u statističke svrhe te samo za potrebe našeg poduzeća. Vaši anketni odgovori neće se objavljivati ili prosljeđivati trećim osobama. Vaše odgovore na naše ankete ne spremamo zajedno s Vašom e-mail adresom ili s ostalim osobnim podacima.

Informiramo interesente i kupce putem različitih kanala uključujući i reklamne oglase od RECA d.o.o. na web-stranicama drugih poduzeća. Prikupljamo informacije o tome koji se je reklamni sadržaj prikazivao, na što se je točno kliktalo unutar nekog reklamnog sadržaja i gdje se je prikazivao reklamni sadržaj. U okviru zakonskih propisa možemo u reklamne svrhe, za istraživanje tržišta i za potrebe oblikovanja naših usluga kreirati i analizirati korisničke profile pod pseudonimima.

Upiti putem kontaktnog obrasca

Ako nam se obraćate putem kontaktnog obrasca odnosno putem e-mail adresa koje su dostupne na našoj web-stranici, sprema se Vaše oslovljavanje, ime i prezime, e-mail adresa, područje na koje se odnosi Vaš upit kako bi se Vaša poruka odmah mogla proslijediti odgovarajućoj kontakt osobi. U druge se svrhe Vaši podaci koje ste naveli putem kontaktnog obrasca neće koristiti, a osobito ne za reklamne aktivnosti.

Poslovni odnosi s dobavljačima

Za sklapanje i izvršavanje narudžbe uključujući i moguće kasnije slučajeve jamstva, pravne sporove, za našu korisničku podršku odnosno za tehničku administraciju potrebni su kontaktni podaci kao što su ime i prezime, adresa isporuke, adresa za dostavu računa, e-mail adresa i podaci o računu. Osim toga, Vaše podatke koristimo za održavanje naše baze dobavljača.

Ispitivanje boniteta

U pojedinačnim slučajevima nakon Vaše narudžbe provodimo ispitivanje boniteta. Ispitivanje boniteta omogućuje nam da se osiguramo od mogućeg neplaćanja odnosno kako bi ispitali stabilnost budućih isporuka. Osim toga, ispitivanje boniteta služi Vašoj i našoj sigurnosti jer se na ovaj način onemogućuju moguće prijevare i druga kaznena djela. Ispitujemo sve podatke koji nam stoje na raspolaganju, između ostalog i sve prijašnje narudžbe koje su povezane s Vašim korisničkim računom. Uz ove nama dostupne podatke, potrebni su nam podaci i od vanjskih pružatelja usluga. Zbog toga, za potrebe provjere boniteta razmjenjujemo potrebne osobne podatke (ime i prezime, Vaša adresa, a u slučaju potrebe i Vaš datum rođenja) i podatke vezane za urednost plaćanja. Nema nikakve dodatne automatske analize.

Organizacija događaja od strane RECA d.o.o.

U nepravilnim intervalima organiziramo različita događanja i stručne skupove koje u pravilu dokumentiramo pomoću fotografija i/ili videozapisa. Njih možemo objaviti i dijeliti na našoj webstranici, u našem Newsletteru, našim poslovnim prostorima, na našim društvenim mrežama odnosno u objavama za medije. Ove snimke se neće nikada prodati trećim osobama niti koristiti u poslovne svrhe koje ne spadaju u domenu reklamiranja RECA d.o.o. Sve te snimke na ovakvim događanjima prikupljamo na jasno vidljiv i transparentan način. Ako ne želite biti na takvim snimkama, možete se obratiti fotografu da ne želite biti fotografirani ili snimani, možete se zadržavati izvan područja gdje
se prikupljaju takve snimke ili ukoliko ne postoji drugi način, možete napustiti takav događaj. Posjetom ovakvog događaja suglasni ste s opisanom upotrebom nastalih snimaka.

Stranice od RECA d.o.o. na društvenim mrežama

Aktivni smo na raznim društvenim mrežama. Korištenje takvih ponuda odvija se na temelju odredbi o zaštiti podataka svake takve društvene mreže. Pratite nas!

Prijave kandidata na konkurs za posao

Ako se prijavljujete na konkurs za neko radno mjesto u našem poduzeću ili nam šaljete otvorenu prijavu s Vašim dokumentima, Vaši će se podaci prikupljati, obrađivati i upotrijebiti isključivo u
svrhu postupka odabira kandidata. Za vrijeme trajanja postupka odabira kandidata, svi se Vaši podaci elektronski spremaju na za to posebno predviđeno mjesto.

Pristup Vašoj konkursnoj dokumentaciji odnosno Vašim osobnim podacima sadržanim u
dokumentaciji imaju samo osobe koje su odgovorne za odvijanje cijelokupnog procesa izbora novih kadrova. Ne postoji nikakva komunikacija niti proslijeđivanje tih podataka trećim osobama.

Prijave na konkurs za zapošljavanje 

Zahvaljujemo Vam na Vašem interesu za naš objavljeni konkurs za zapošljavanje i na Vašoj (online-) prijavi. Zaštita Vaših osobnih podataka nam je od izuzetne važnosti. Vaše podatke stoga obrađujemo isključivo na temelju zakonskih propisa, osobito na temelju Zakona o telekomunikacijama i europske Opće uredbe o zaštiti podataka (engl. GDPR, njem. DSGVO).

S ovom Izjavom o zaštiti podataka obavještavamo Vas kako prikupljamo, obrađujemo, upotrebljavamo i proslijeđujemo Vaše podatke vezano za Vašu (online-) prijavu. Prijave na konkurs moguće su putem naše web-stranice za čije korištenje vrijedi naša općenita verzija Izjave o zaštiti podataka koju možete pronaći na www.reca.ba ili putem online-prijave preko portala BoljiPosao. i Posao.ba. Sa navedenim portalima imamo ugovor kao našim izvršiteljima obrade prema 28. članku Opće uredbe o zaštiti podataka i za čije korištenje vrijede Opći uvjeti korištenja.

 Odgovorna služba i kontakt

Pojmovi kao “mi“, „nama“, „naš“, itd. u ovoj Izjavi o zaštiti podataka odnose se na RECA d.o.o.
Pojmovi kao „Vi“, „Vama“, „Vaš“, itd. odnose se na Vas kao kandidata. Ako imate pitanja vezano za zaštitu podataka u okviru Vaše prijave na natječaj za zapošljavanje, ako želite ostvariti određena prava ili zahjeve vezano uz Vaše osobne podatke, obratite nam se putem email-a na reca@reca.ba.

Koje podatke prikupljamo i obrađujemo tijekom postupka prijave kandidata na konkurs za zapošljavanje?

Vašom prijavom na konkurs saglasni ste da osim imena i prezimena, titule, datuma rođenja, bračnog
statusa, državljanstva, spola, privatne adrese, privatne e-mail adrese, broja telefona i/ili mobitela, vozačke dozvole i kvalifikacija možemo pohranjivati i obrađivati i sve ostale informacije i fotografije koje su sadržane u prijavi,  CV-u, diplomama drugim poslanim dokumentima kao i određene druge podatke koje nam šaljete s Vašim dokumentima za prijavu.
Osim toga, prilikom posjeta naše web-stranice radi prijave na konkurs za zapošljavanje iz tehničkih se
razloga spremaju i drugi podaci kao što je npr. IP-adresa koju Vaš pružatelj internetskih usluga
dodjeluje Vašem pristupnom uređaju prilikom spajanja na Internet ili informacije o web-stranici
preko koje ste pristupili našoj web-stranici ili informacije o Vašem web-pregledniku (tehničke
informacije). Ove tehničke informacije mogu u pojedinačnom slučaju predstavljati osobne podatke. U pravilu, tehničke informacije koristimo samo onda ako je to zbog tehničkih razloga potrebno za poslovanje i za zaštitu naše web-stranice od napada i zlouporabe, kao i u pseudonimiziranom i anonimnom obliku za potrebe statistike.

Svrha obrade i proslijeđivanja podataka

Slanjem Vaše konkursne dokumentacije saglasni ste da se svi Vaši osobni podaci sadržani u Vašim
prijavnim dokumentima mogu proslijeđivati, obrađivati i upotrijebiti u svrhu traženja budućih
saradnika i njihove administracije. Pristup konkursnoj dokumentaciji imaju samo osobe iz RECA d.o.o. koje su odgovorne za odvijanje cijelokupnog procesa izbora novih djelatnika. Vaši osobni podaci neće se proslijeđivati trećim osobama niti na bilo koji način koristiti u marketinške svrhe.

Vaša prava vezana za obradu Vaših osobnih podataka:

Ako želite iskoristiti neko od navedenih prava vezanih za obradu Vaših osobnih podataka, možete
nam se javiti putem nekih od navedenih kontakata (vidi pod tačkom 2.)
Radi zaštite Vaših prava i Vaše privatnosti pošaljite nam s Vašim zahtjevom kopiju Vaše važeće
identifikacijske isprave i navedite nam Vašu poštansku adresu.

Pravo na pristup informacijama

Možete zahtijevati potvrdu o tome da li obrađujemo i u kojoj mjeri obrađujemo Vaše podatke.

Pravo na ispravak:

Ako su Vaši osobni podaci nepotpuni ili netočni, možete u bilo kojem trenutku tražiti njihov ispravak odnosno njihovu nadopunu.

Pravo na brisanje:

Možete zahtijevati brisanje Vaših osobnih podataka ako te podatke obrađujemo nezakonito ili ako obrada tih podataka previše zadire u Vašu privatnost. Imajte na umu da postoje pravno priznati razlozi koji ne dozvoljavaju trenutačno brisanje podataka, npr. ispunjavanje zakonske obveze – kao što je zakonski regulirana obaveza čuvanja ili dokazivanje zakonskih prava.
Ako ne postoji nikakva druga pravna osnova za obradu podataka i/ili nema nikakvog zakonski
priznatog razloga protiv brisanja, Vaše spremljene osobne podatke obrisat ćemo najkasnije 18
mjeseci nakon završetka konkursnog postupka. U slučaju Vaše saglasnosti da Vaše osobne podatke
možemo spremiti na duži vremenski rok, brisanje Vaših osobnih podataka obavljamo nakon Vašeg
opoziva.

Pravo na ograničenje obrade

Ograničenje obrade Vaših podataka možete zahtijevati:
• ako osporavate tačnost prikupljenih podataka i to na vrijeme koje nam onemogućava da
provjerimo tačnost tih podataka,
• ako je obrada podataka nezakonita, a Vi odbijate brisanje tih podataka i umjesto toga
zahtijevate ograničenje obrade,
• ako mi Vaše podatke više ne trebamo za predviđenu namjenu, a Vi te podatke trebate za
dokazivanje prava ili za potrebe obrane zakonskih prava ili ako ste uložili prigovor protiv
obrade podataka.

Pravo na prijenos podataka

Možete zahtijevati da Vam podatke koje ste nam povjerili na čuvanje dostavimo u strukturiranom i
digitalnom obliku:
• ako te podatke obrađujemo na temelju Vaše suglasnosti koju možete bilo kada opozvati ili za
ispunjavanje međusobnog ugovora,
• ako se obrada tih podataka obavlja pomoću automatiziranih postupaka.

Pravo na prigovor:

Ako obrađujemo Vaše podatke za percepciju zadaća od javnog interesa, za obavljanje javne
djelatnosti ili ako se kod obrade pozovemo na potrebu zaštite naših legitimnih interesa, možete u
slučaju postojanja važnog interesa za zaštitom Vaših podataka uložiti prigovor protiv obrade tih
podataka

Pravo na žalb:

Ako smatrate da obrada Vaših podataka krši bosansko-hercegovačke i europske odredbe o zaštiti podataka ili ako su na bilo koji način povrijeđeni Vaši zahtjevi za zaštitom podataka, imate pravo na žalbu kod Agencije za zaštitu podataka, a od 25.05.2018. i kod određenog nadzornog tijela unutar Europske unije.

Pravo na zahtjev o naknadi:

Ako neko od navedenih prava koristite neutemeljeno ili jako često, možemo od Vas zahtijevati primjerenu naknadu za obradu ili odbiti obradu Vašeg zahtjeva.

Potencijalni primatelji Vaših osobnih podataka

Vaše osobne podatke eventualno proslijeđujemo u gore navedene svrhe trećim osobama (osobito ako je to potrebno u svrhu izvršenja ugovora ili naplate odnosno ako imamo Vašu prethodnu
saglasnost), uključujući i druga poduzeća RECA grupacije ili koncerna. S iznimkom dolje opisanih tačaka ili u nekom od Vas odobrenom kontekstu (npr. ako se slažate s drugim vrstama prijenosa podataka koji su u korelaciji s prijavom vezanom uz neku određenu uslugu) ne prodajemo ni ne trgujemo Vašim osobnim podacima. Svaki oblik komunikacije koji sadrži Vaše osobne podatke s naše strane odvija se uz striktno pridržavanje važećih zakonskih uredbi.

Druga preduzeća RECA grupacije

Vaše osobne podatke eventualno dijelimo i s drugim poduzećima RECA grupacije (koje ti podatke trebaju za npr. lokalnu verziju web-stranice) te s našim poslovnim partnerima ako za to postoji
opravdani razlog i ako je komunikacija zakonski dozvoljena. Zakonski je legitimno ako ste npr. saglasni s dijelenjem Vašim osobnih podataka ili ako to dopuštaju ili zahtijevaju važeće zakonske uredbe. Ako Vaše podatke dijelimo s drugim poduzećima RECA grupacije, radimo to u svakom od tih slučaja isključivo radi zadovoljavanja neke odgovarajuće svrhe.

Izvršitelji obrade

U naše ime i prema našim uputama možemo eventualno za obradu podataka koristiti usluge određenih izvršitelja obrade (npr. od nas ovlaštenih poduzeća ili pojedinačnih osoba). U okviru izvršavanja procesa narudžbe ovlašteni pružatelji usluga dobivaju od nas potrebne podatke za izvršavanje narudžbe ili naloga (kao što su npr. špedicijska i logistička poduzeća i banke).

Ostali primjeri: upravljanje bazama podataka, službe za održavanje, web analize, obrada pristiglih upita, isporuka paketa, slanje pošte i e-mailova, uklanjanje ponavljajućih podataka iz lista kupaca, analiza podataka, potpora distribuciji i marketingu, obrada plaćanja putem kartičnog poslovanja, služba za kupce

Izvršitelji obrade mogu biti npr. IT poduzeća, poduzeća koje nude usluge kartičnog poslovanja, kreditne agencije ili pravni, financijski i ostali savjetnici. Izvršitelji obrade imaju isključivo pristup osobnim podacima koji su potrebni za obavljanje njihovih specifičnih zadataka. Mi garantujemo da su svi izvršitelji obrade svjesni svojih odgovornosti i da ih se u potpunosti pridržavaju.

Ako i koristimo usluge izvršitelja obrade, ostajemo odgovorni za zaštitu Vaših podataka. Izvršitelje obrade izvan Europske unije angažirat ćemo samo onda kada za odgovarajuću treću zemlju postoji adekvatna odluka Europske komisije ili ako smo ugovorili garancije ili obvezne interne uredbe o zaštiti podataka s izvršiteljima obrade.

Proslijeđivanje trećim osobama

Da bi Vam uvijek mogli ponuditi profesionalnu uslugu, radimo s visoko specijaliziranim poduzećima koja nas podržavaju kod provođenja naših poslovnih aktivnosti. Takva poduzeća obavljaju za nas usluge web-hostinga ili slanja e-mail poruka. U nekim slučajevima ta poduzeća imaju pristup Vašim određenim osobnim podacima kako bi Vama u naše ime ponudila određenu uslugu. Ta poduzeća biraju se na pažljiv i savjestan način i ne smiju koristiti Vaše podatke za svoje vlastite interese. Vaše osobne podatke možemo proslijeđivati i u slučajevima:
• ako imamo Vašu suglasnost vezano za prosljeđivanje,
• ako smo obvezni proslijediti Vaše podatke na temelju poziva, sudskog naloga ili drugih sudskih propisa ili zahtjeva,
• ako smo mišljenja da je objavljivanje potrebno radi opće dobrobiti kako bi se spriječilo nekvo
kazneno djelo odnosno kako bi smo reagirali da zaštitimo naše web-stranice od napada ili
kako bi smo zaštitili vlasništvo i sigurnost od RECA d.o.o., naših kupaca i korisnika ili zajednice,

  • ako se spajamo ili ako smo preuzeti od strane drugog poduzeća ili ako prodajemo webstranicu ili poslovnu jedinicu od RECA d.o.o. ili ako naša imovinske vrijednosti u cijelosti ili u određenom dijelu prelaze u vlasništvo drugog poduzeća. U takvim slučajevima Vaši podaci vjerojatno spadaju u vrijednost imovine koja prelazi u vlasništvo drugog poduzeća.
Proslijeđuju li se osobni podaci u inozemstvo?

Primatelji Vaših osobnih podataka mogu se nalaziti i u nekoj drugoj državi. To može uključivati države
u kojima su na snazi zakoni o zaštiti podataka koji pružaju manju zaštitu od zakona u Vašoj domovini.
Ako je Vaše sjedište u Europskoj uniji, Europskom privrednom prostoru ili Švicarskoj, postoji
mogućnost da država u kojoj primatelj ima svoje sjedište, slovi kao nesigurna prema Europskoj
direktivi o zaštiti podataka (95/46/EZ) odnosno prema švicarskom zakonu o zaštiti podataka.
Neovisno o tome, RECA d.o.o. u takvom slučaju osigurava za Vaše podatke primjerenu zaštitu, npr. da je osigurano da primatelj zadovoljava „Safe Harbor“ načela (za primatelje u SAD-u) ili da RECA d.o.o. zahtijeva od primatelja potpisivanje tzv. EU-modelnih odredbi, niza ugovornih odredbi koje je usvojila Europska komisija u svrhu odgovarajuće zaštite osobnih podataka kod njihovih prekograničnih transfera.

 

Sigurnost podataka

U RECA d.o.o. svjesni smo važnosti sigurnosti podataka te nam je stoga posebna želja da Vaša
iskustva vezana uz pregledavanje i kupnju proizvoda budu što je moguće sigurnija. Za zaštitu Vaših osobnih podataka definirali smo prikladne zaštitne mjere, uključujući i tehničke i organizacijske mjere protiv neovlaštenog pristupa, neprimjerenog korištenja, promjene, nepropisnog ili slučajnog uništenja kao i slučajnog gubitka, kako online tako i offline. Naši zaposleni koji obrađuju osobne podatke dužni su čuvati tajnost podataka i toga se trebaju i pridržavati. Kao mjera zaštite, Vaši se osobni podaci prenose u šifriranom obliku. Za zaštitu komunikacije putem web-preglednika
upotrebljavamo npr. SSL = Secure Socket Layer. Ovakav oblik komunikacije prepoznat ćete po
simbolu lokota koji Vaš preglednik pokazuje kod uspostavljanja SSL-veze. Kako bi se osigurala trajna zaštita Vaših podataka, redovito se kontroliraju sigurnosne tehničke mjere i ako je potrebno prilagođavaju se najnovijem stanju tehnologije. Ova osnovna načela vrijede i za poduzeća koja obrađuju podatke po našem nalogu i prema našim uputama.

Neovisno o našim vlastitim mjerama, molimo Vas da i sami definirate sve moguće mjere predostrožnosti za zaštitu Vaših osobnih podataka kada ste aktivni na Internetu. Koristite sigurne
lozinke i nikada nemojte upotrijebiti iste lozinke za različite prijave. Uvijek koristite najnoviju verziju
web-preglednika koji omogućuje uspostavljanje SSL-veze. Po mogućnosti se u potpunosti odjavite
nakon korištenja računala kojeg dijelite s drugim osobama i nikada ne dijelite Vašu lozinku trećim
osobama.

 

 

Brisanje podataka

Osim u slučaju Vašeg zahtjeva za brisanjem (vidi 11.3.), brisanje Vaših osobnih podataka uslijedit će
nakon isteka zakonskih obveza čuvanja tih podataka, ako podaci više nisu potrebni nakon
ispunjavanja svrhe za njihovo pohranjivanje, nakon prestanka pravnih sporova ili ako je neprihvatljivo njihovo pohranjivanje iz drugih zakonskih razloga. Podaci kao što su ime i prezime, adresa, kupljeni proizvodi i datum kupnje ostaju nakon toga pohranjeni sve do prestanka jamstva za proizvod (10 godina).

Vaša prava vezana za obradu Vaših osobnih podataka

Ako želite iskoristiti neko od navedenih prava vezanih za obradu Vaših osobnih podataka, možete
nam se javiti putem nekih od navedenih kontakata (vidi pod tačkom 2.)
Radi zaštite Vaših prava i Vaše privatnosti pošaljite nam s Vašim zahtjevom kopiju Vaše važeće
identifikacijske isprave i navedite nam Vašu poštansku adresu.

Pravo na pristup informacijama

Možete zahtijevati potvrdu o tome da li obrađujemo i u kojoj mjeri obrađujemo Vaše podatke

Pravo na ispravak

Ako su Vaši osobni podaci nepotpuni ili netačni, možete u bilo kojem trenutku tražiti njihov ispravak odnosno njihovu nadopunu.

Pravo na brisanje

Možete zahtijevati brisanje Vaših osobnih podataka ako te podatke obrađujemo nezakonito ili ako
obrada tih podataka previše zadire u Vašu privatnost. Imajte na umu da postoje pravno priznati razlozi koji ne dozvoljavaju trenutačno brisanje podataka, npr. ispunjavanje zakonske obveze – kao što je zakonski regulirana obveza čuvanja ili dokazivanje zakonskih prava.

Ako ne postoji nikakva druga pravna osnova za obradu podataka i/ili nema nikakvog zakonski
priznatog razloga protiv brisanja, Vaše spremljene osobne podatke obrisat ćemo u roku 14 dana. Ako
u trenutku Vašeg zahjeva za brisanjem još postoje neriješeni pravni sporovi, brisanje će se obaviti 14
dana nakon obostranog ispunjenja ugovora odnosno nakon završetka pravnog spora.

 

Pravo na ograničenje obrade

Ograničenje obrade Vaših podataka možete zahtijevati:
• ako osporavate tačnost prikupljenih podataka i to na vrijeme koje nam onemogućava da
provjerimo tačnost tih podataka,
• ako je obrada podataka nezakonita, a Vi odbijate brisanje tih podataka i umjesto toga
zahtijevate ograničenje obrade,
• ako mi Vaše podatke više ne trebamo za predviđenu namjenu, a Vi te podatke trebate za
dokazivanje prava ili za potrebe obrane zakonskih prava ili ako ste uložili prigovor protiv
obrade podataka.

 Pravo na prijenos podataka

Možete zahtijevati da Vam podatke koje ste nam povjerili na čuvanje dostavimo u strukturiranom i
digitalnom obliku:
• ako te podatke obrađujemo na temelju Vaše suglasnosti koju možete bilo kada opozvati ili za
ispunjavanje međusobnog ugovora,
• ako se obrada tih podataka obavlja pomoću automatiziranih postupaka.

Pravo na prigovor

Ako obrađujemo Vaše podatke za percepciju zadaća od javnog interesa, za obavljanje javne
djelatnosti ili ako se kod obrade pozovemo na potrebu zaštite naših legitimnih interesa, možete u
slučaju postojanja važnog interesa za zaštitom Vaših podataka uložiti prigovor protiv obrade tih
podataka. Bez bilo kakvog obrazloženja i u bilo kojem trenutku možete opozvati primanje reklamnih sadržaja.

Pravo na žalbu

Ako smatrate da obrada Vaših podataka krši naše i europske uredbe o zaštiti podataka ili ako su na
bilo koji način povrijeđeni Vaši zahtjevi za zaštitom podataka, imate pravo na žalbu kod Agencije za
zaštitu podataka, a od 25.05.2018. i kod određenog nadzornog tijela unutar Europske unije.

Pravo na zahtjev o naknadi

Ako neko od navedenih prava koristite neutemeljeno ili jako često, možemo od Vas zahtijevati primjerenu naknadu za obradu ili odbiti obradu Vašeg zahtjeva.

Poveznice na web-stranice drugih poduzeća

Naša web-stranica može sadržavati poveznice na web-stranice drugih poduzeća koje ne podliježu
našoj kontroli. Zbog toga nismo odgovorni za mjere zaštite podataka na vanjskim web-stranicama.
Posjet takvim web-stranicama spada u Vašu vlastitu odgovornost. Preporučamo Vam da se
informirate o zaštiti podataka takvih drugih web-stranica.
Naše web-stranice mogu sadržavati dijelove, alate ili sadržaje koji su povezani s uslugama drugih
poduzeća (npr. Google Maps ili gumbi za dijelenje na društvenim mrežama). Kada pregledavate naše
stranice koje ih sadrže, te kada kliknete na takve poveznice mogu se određene informacije iz Vašeg
preglednika automatski poslati drugom poduzeću. Više informacija o tome možete pronaći u
smjernicama o zaštiti podataka odgovarajućeg poduzeća. Ograničavamo primjenu na poduzeća s
detaljnim Izjavama o zaštiti podataka.

Kako se promjene u Izjavi o zaštiti podataka ažuriraju na našoj web-stranici?

Naše poslovanje podložno je stalnim promjenama i zbog toga ćemo s vremena na vrijeme
prilagođavati i ažurirati našu Izjavu o zaštiti podataka. Novu verziju naše Izjave o zaštiti podataka
objavit ćemo na našoj web-stranici. Da se radi o novijoj verziji lako možete utvrditi ako u posljednjem
retku provjerite navedeni datum verzije. Nakon objave nove verzije Izjave o zaštiti podataka,
pretpostavljamo da ste kod daljneg korištenja naše web-stranice suglasni s novom verzijom.

Cookies/kolačići

Prihvatanje kolačića je preduvjet za posjetu našoj web stranici.

Šta su Cookies/kolačići?

Kolačići i Flash kolačići su male datoteke koje se pohranjuju na vašem nosaču podataka i koje spremaju određena podešavanja i podatke za razmjenu s našim sistemom putem vašeg pretraživača. Osnovna razlika se pravi između dvije različite vrste kolačića, takozvanih kolačića sesije, koji se brišu čim zatvorite preglednik, i privremenih/trajnih kolačića, koji se pohranjuju na vašem nosaču podataka na duži vremenski period ili trajno. Ova pohrana nam pomaže da dizajniramo našu web stranicu i naše ponude u skladu s tim za vas i olakšava vam njihovu upotrebu, na primjer tako što spremamo određene unose koje ste napravili na takav način da ih ne morate ponavljati iznova i iznova.

Koristimo kolačiće koji su pohranjeni na vašem tvrdom disku i naš server ih može ponovo pročitati samo ako ponovo uspostavite podatkovnu vezu s našim serverom. Kolačići se koriste za vraćanje zadanih postavki koje ste napravili i za anonimno generiranje statistike web stranice. Vaš pretraživač možete postaviti tako da automatski prihvaća kolačiće, obavještava vas o slanju kolačića ili potpuno isključuje korištenje kolačića. Čak i ako ne dopustite našoj web stranici da prihvati kolačiće ili izbrišete naše kolačiće, i dalje se možete kretati po našoj web stranici bez ograničenja.

Detaljnu listu kolačića možete pronaći na stranici Cookies

 

Newsletter

Ako želite da primate newsletter koji se nudi na web stranici, potrebna nam je vaša e-mail adresa kao i informacije koje nam omogućavaju da potvrdimo da ste vlasnik navedene e-mail adrese i da se slažete s primanjem bilten . Također snimamo Vaše ime i prezime i naziv kompanije kako bismo bili sigurni da su dodijeljeni Vašem korisničkom broju. Naš newsletter ćete primati samo ako imate aktivan poslovni odnos s nama. Daljnji podaci se ne prikupljaju ili se prikupljaju samo na dobrovoljnoj osnovi. Ove podatke koristimo isključivo za slanje traženih informacija i ne prosljeđujemo ih trećim licima.

Obrada podataka unesenih u obrazac za registraciju na newsletter odvija se isključivo na osnovu vašeg pristanka (čl. 6. stav 1. lit. a GDPR). Svoj pristanak za pohranjivanje podataka, e-mail adrese i njihovu upotrebu za slanje newslettera možete opozvati u bilo kojem trenutku, na primjer putem linka “Odjava”. Opoziv ostaje nepromijenjen na zakonitost operacija obrade podataka koje su se već odvijale.

 

Emarsys

Web stranica koristi Emarsys Interactive Services GmbH, Stralauer Platz 34, 10243 Berlin, Deutschland.

Emarsys je servis pomoću kojeg se, između ostalog, može organizirati i analizirati slanje newslettera. Podaci koje unesete u svrhu primanja newslettera bit će pohranjeni na Emarsys serverima u EU.

Ako ne želite analizu od strane Emarsysa, morate se odjaviti s odgovarajućeg newslettera slanjem maila na reca@reca.ba 

SSL i TLS enkripcija

Iz sigurnosnih razloga i radi zaštite prijenosa povjerljivog sadržaja, kao što su narudžbe ili upiti koje nam šaljete kao operateru web stranice, ova stranica koristi SSL ili TLS enkripciju. Šifrovanu vezu možete prepoznati po činjenici da se adresna linija pretraživača mijenja iz “http: //” u “https: //” i po simbolu katanca u liniji vašeg pretraživača .

Kontakt
Kontakt
Zatvori
Morate prihvatiti kolačice da bi nastavili dalje
Vaša kontakt osoba:
Reca d.o.o. Sarajevo
Reca d.o.o. Sarajevo
Reca Sarajevo eshop
Zoran Stojčinović
prodajni predstavnik za industrijske kupce
Mirnes Bajrić
prodajni predstavnik za industrijske kupce
Ilda Alić-Haračić
Compliance Officer
Potvrdite da niste robot
Hvala Vam na poruci!
Vaša kontakt osoba će Vam se uskoro javiti.